<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97791" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП: Ако няма...

Манолова на срещата с БСП: Правителство на всяка цена не е решение (видео)

29 Август 2021
0 401

ИБГНИ има последователна позиция и ние положихме всички усилия в 46-ия парламент да бъде избрано правителство на промяната, което да извърши очакваните от хората реформи. Това заяви в началото на срещата с БСП Мая Манолова от „Изправи се БГ! Ние идваме!”.

„След изявлението на Слави Трифонов онази вечер е ясно, че мнозинство от партиите на промяната е невъзможно да бъде сформирано. Той не пожела да поеме отговорност за това да подкрепи, да участва в правителство. Прави го вече във втори парламент, за трети път. С третия мандат в този парламент”, заяви тя.

БСП: Ако нямаме подкрепа, ще върнем мандата през септември, първо е актуализацията на бюджета (видео)

Според Манолова правителство на всяка цена не е решение. „Ние не бихме подкрепили кабинет на всяка цена. Правителство с гласовете на ГЕРБ и ДПС за нас е неприемливо. Ние няма да го подкрепим сега или в следващия парламент”, категорична е тя.

Депутатът от ИБГНИ обясни, че ако от БСП имат формула, чрез която без ДПС и ГЕРБ да може да бъде подкрепено правителство, от ИБГНИ ще участват. „Всъщност, правителство на всяка цена беше „Борисов 3”. Те направиха кабинет с патриотите, но той се ползваше с негласната подкрепа на ДПС. Ние не искаме това и България няма нужда от това”, допълни Манолова.

Ако е невъзможно да бъде сформирано мнозинство на промяната, която да застане зад редовно правителство, Манолова обясни, че от ИБГНИ са готови да участват в мнозинство, което да извърши необходимите промени и решения, за да бъде оставена държавата в „добър вид”.

„За нас има три кръга задачи, които трябва да се случат в оставащите дни на 46-ия парламент. Първият кръг това са предложенията между 1 и 2 четене по актуализацията на бюджета. Готови сме да водим разговори, за да се случат нещата. Ние вече сме готови с нашите предложение и бихме подкрепили ваше искане да бъде съкратен срокът между първо и второ четене”, каза Манолова.

Видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции