Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Мануела Малеева: Нощна проверка на Корал, обискират и бебетата
Мануела Малеева: Нощна проверка на Корал, обискират и бебетата
11.08.17
добавено
11564
прегледа

Поредна нощна проверка е извършена на почиващите на плаж Корал, съобщи на страницата си във фейсбук тенис легендата Мануела Малеева.

 

От поста й става ясно, че не е намерено нищо незаконно, което е отразено в протокола на полицията.

 

"Поредната проверка. В 22:45ч! Из цялата гора на Корал. Тършуват във всяко джобче на палатките, кошчетата на бебетата. Няма шега. Търсят вероятно това, което в момента е на бели черти из известните заведения наоколо. Настъпили сме ги много лошо", пише Малеева.

 

"Побиват ме тръпки. Всичко са преравяли. В коя година се намираме точно?! Защото много ми напомня за едно близко минало", добавя Малеева.

 

Министър Ангелкова заяви, че министерството на туризма е правило само една проверка на Корал и не знае нищо за другите проверки.

 

Вчера Малеева я обвини, че е отишла да плаши хората почиващи на плаж Корал, който е един от трите у нас за природосъобразен туризъм. След проверката от министерството обявиха, че при инспекцията е установена незаконна постройка, разположена в имот държавна собственост, от която нерегламентирано се черпи електроенергия. Затова ще подадат незабавно сигнали до електроразпределителното дружество ЕВН и до кмета на Община Царево Георги Лапчев, МВР и прокуратурата.

 

От ведомството на Ангелкова обявиха, че заради безстопанственост и липса на заграждение ще бъдат санкционирани собствениците на частните имоти, разположени зад морския плаж.

 

Ние сме обикновени хора, които обичаме природата в чистия й вид – без чадъри, хотели и застроени плажове. По тази причина бяхме в основата на сигнала за над 30 разрешения за строеж в района на „Корал”, коментира пред bTV днес Васо Гюров.

 

„Хората, които са издали незаконните разрешителни за строеж, не са преследвани, а ние сме преследвани за това, че сме сложили една тента или палатка. Пускат се също слухове, че крадем ток”, допълни той.

 

Мануела Малеева коментира, че Ангелкова не е отговорила на въпроса кой е дал тези 38 незаконни разрешителни за строеж. „Хотел „Морско конче”, което е на дюните, и беше обещано още от министър Павлова да бъде разрушен, все още стои там”, подчерта тя.

 

Юлия Берберян също публикува гневен коментар срещу министъра на туризма Николина Ангелкова във фейсбук.

 

Като треньор по тенис на трите си дъщери - Мануела Малеева (р. 1967), Катерина Малеева (р. 1969) и Магдалена Малеева (р. 1975) тя постига уникален в историята на този спорт резултат. Децата ѝ достигат съответно до трето, шесто и четвърто място в световната ранглиста за жени – безпрецедентен случай за три деца от едно семейство.

 

Берберян е вбесена от отношението на Ангелкова към почиващите на Корал и лично към дъщеря ѝ Мануела, която вчера обвини министърката, че отишла да плаши туристите на плажа за природосъобразен туризъм. В позицията си във фейсбук тя ѝ пожелава дано "да не успеете да бетонирате цялата наша мила България. Оставете някое дръвче, някое плажче и за детето ви".

 

Ето и цялата публикация на Юлия Берберян:

 

Министърке Ангелкова, тъй като явно не знаете на кого точно сте размахвала пръстче днес на Корал, си позволявам, като ваш работодател, да ви задължа да прочетете внимателно какво пише австралийският вестник "Хералд сън" на 28 януари 1994 г., по повод излизането на Мануела Малеева в достойно заслужена "пенсия": "Бих желала да помня повече. Не помня добре дори победите си през 1984 г., когато на 17 години спечелих 4 турнира, победих Крис Еверт... Просто излизах на корта и изигравах мача си, после друг и друг. Може би цели две години след това си дадох сметка, че аз наистина съм една добра тенисистка..." И авторът Брус Матюс завършва своя коментар: "Една добра тенисистка! Нещо повече дори - една от най-добрите! Възпитана, учтива, свирепо борбена, безскрупулно честна - прекрасен модел за подражание на всеки млад австралиец."

 

От сърце ви желая и вашето дете някой ден да донесе подобна радост за себе си, за семейството си, за Родината! Ще се радваме всички!

 

И дано дотогава вие и тези, които ще се точат след вас (да ви мине котка път дано, пу, пу, да не чуе дяволът) да не успеете да бетонирате цялата наша мила България. Оставете някое дръвче, някое плажче и за детето ви, все пак Швейцария, Америка, всички разбираме... ама няма ли отвреме навреме да си идва при баба и дядо?

Хайде, останете си със здраве.

 

Юлия Берберян-Малеева, ваша работодателка

P. S. Рязвах ви заплатката още утре, ама хайде да изчакаме още малко.

 

 

 

Източник: Offnews.bg