Следва: 5 нови случая ...

Марешки влезе в Народното събрание със защитно облекло (видео и снимки)

20 Март 2020
1 11634

Народните представители от партия “Воля” Веселин Марешки и Кръстина Таскова се появиха в пленарна зала в пълна карантинна екипировка със защитни костюми, предаде Нова тв.

Това накара депутатите от БСП да се възпротивят.

Дори се стигна дотам, че Валери Жаблянов излезе на парламентарната трибуна и поиска двамата депутати да бъдат отстранени от заседанието с мотива, че допълнително нагнетявали и стресирали обстановката.

“В тези дни, в които цяла България е вперила поглед в това избраниците на народа какъв пример дваме, то се оказа, че ние даваме най-отвратителния пример. Във всички новини, докато пътувах към НС, се говореше, че единствените места, в които не се спазва закона, процедурите и заповедта на ген. Мутафчийски да сме на два метра един от друг и да не се скупчваме, това са ромският квартал Столипиново и българския парламент“, каза от трибуната Марешки.

И добави: “Затова предлагаме и българските депутати да вземат вмерки, за да са безопасни за себе си, за своите близки и за българския народ. Не трябва да превръщаме българския парламент да стане проводник на заразата.”

“Не смятам, че когато българските народни представители си изпълняват задълженята, са нарушители”, репликира пък Жаблянов.

„В парламента се правят всички санитарни мероприятия, всички народни представители са с маски, трибуната на всеки час се хигиенизира. Правим каквото можем, но не можем да спрем работата на българския парламент“, съобщи пък председателят на парламента Цвета Караянчева.

Източник: Нова тв

Снимки: Булфото

Видео: бТВ Новините

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции