<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=81511" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Румен Радев: ...

Марешки обвини Радев: Вие бетонирахте ГЕРБ на власт и изкарахте мутрите по площадите (видео)

12 Януари 2021
0 3604

Лидерът на ПП “Воля” Веселин Марешки упрекна държавния глава Румен Радев, че управлението му ще се запомни с “бетонирането на ГЕРБ на власт” и с изкарването на “мутрите по площадите по време на антиправителствените протести”, предаде bTV.

„Това е израз на уплаха и некомпетентност за избирането на датата на изборите, която е във вашите правомощия. Според нас би трябвало с едни по-ранни консултации и да бъдат чути всички хора. За съжаление, това се случи в края и на двата мандата – и на парламента, и на вашия. Казвам го като разочарование след многобройните ни покани да дискутираме тези теми – електронното гласуване и видеонаблюдението в секциите“, каза Марешки.

Марешки обвини Радев: Вие бетонирахте ГЕРБ на власт и изкарахте мутрите по площадите (видео)

Той определи като екзотични идеите за гласуване по пощата, защото от партията му не виждали разлика дали гражданите ще се редят пред пощенския клон, или изборната секция.

Лидерът на „Воля“ коментира, че страната ни нямаше да се изправя пред тези проблеми, ако по-рано бяха направени крачки към въвеждането на електронно гласуване както за сънародниците ни зад граница, така и за гражданите у нас. Той допълни, че още през 2017 г. от партията му са направили тези предложения, но никой не им е обърнал внимание.

Марешки: Подписах проекта за Конституция, без да съм го чел (видео)

Марешки обвини Радев: Вие бетонирахте ГЕРБ на власт и изкарахте мутрите по площадите (видео)

Радев отговори на Марешки, че е некомпетентно да „се подпишеш под предложение за нова Конституция, която не си чел“. По думите му е екзотична подкрепата на лидера на „Воля“ към здравни мерки при вота, при положение, че те все още не са публикувани никъде.

„Вие декларирате, че сте готов да подкрепите нещо, което не съществува към момента. Стремежът на тези консултации е да има доверие към всички мерки, които ще се предприемат. Вие, парламентарните партии, които ковете законите, очаквам да имате по-голяма отговорност, че вие гарантирането правата на гражданите и не стреляте напосоки“, каза Радев.

Румен Радев и ГЕРБ влязоха в директен сблъсък на тема “избори” (видео)

Държавният глава беше категоричен, че организираните от него консултации не са закъснели, а са закъснели парламентарно представените партии, защото досега е трябвало да се делегират по-рано права на Централната избирателна комисия.

Радев попита кога ще бъде готов договорът за машинното гласуване, кога ще има методика и ясен здравен протокол с всички възможни сценарии, според параметрите на здравната обстановка.

Проф. Ангелов пред президента Радев: Готвим се за парламентарни избори на 28 март (видео)

Марешки от своя страна попита защо президентът се е отметнал от датата на изборите, но Радев побърза да му репликира и го призова да прочете Конституцията и припомни, че той все още не е издал указ за официалната дата.

Източник: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции