<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45882" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Марихуаната вече не е в списъка на забранените вещества в бейзболната лига на САЩ

13 Декември 2019
0 572

Марихуаната ще бъде извадена от списъка на забранените вещества на Главната лига по бейзбол, съобщи управителният орган, цитиран от Би Би Си.

 

 

Политиката, която влиза в сила през 2020 г., казва, че играчите, за които е установено, че са приемали естествени канабиноиди, ще се третират по същия начин като тези, които имат проблеми с алкохола.

 

МЕДИЦИНСКАТА МАРИХУАНА НЕ ПОМАГА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕПРЕСИЯ И ТРЕВОЖНОСТ, ТВЪРДЯТ УЧЕНИ

 

Във всички проби играчите ще бъдат тествани за опиоиди, фентанил, кокаин и синтетичен THC. Спортистите, които дават положителни резултати за тези вещества, ще бъдат насочени за лечение.

 

"Опиоидната епидемия в САЩ предизвиква безпокойство", каза заместник-шефът на Главната лига по бейзбол Дан Хейлъм. „Надяваме се, че това споразумение, което се основава на принципи на превенция, лечение, осведоменост и образование, ще помогне за защита на здравето и безопасността на нашите играчи."

 

Преработената политика идва месеци след смъртта на питчъра от Лос Анджелис Ейнджълс Тайлър Скагс, на 27 години, чиято аутопсия показа наличие на оксикодон, фентанил и алкохол в тялото му.

 

 

Източник: Би Би Си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции