Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Марк Зукърбърг пак отказа да свидетелства за фалшивите новини
Марк Зукърбърг пак отказа да свидетелства за фалшивите новини
11-07-18
добавено
516
прегледа

Изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг отхвърли покана от Великобритания да отговори на въпроси от страна на държавните регулатори по повод фалшивите новини. Така предприемачът за пореден път отказва подобен тип покана извън Съединените щати, пише The Verge.

 

 

 

 

На 31 октомври основателят на Facebook бе поканен да даде показания пред парламентарна комисия на Обединеното кралство, като политици от Канада също подписаха поканата. Тази инициатива бе подкрепена от законодатели от Австралия, Аржентина и Ирландия, като тези пет страни формираха "международен комитет", представляващ около 170 милиона потребители на социалната мрежа.

 

 

Зукърбърг отхвърли искането на 2 ноември, съобщи британският депутат Деймиън Колинс, ръководител на комисията за интернет, култура, медии и спорт в страната. В писмо, публикувано днес, Колинс каза, че той и неговите канадски колеги са "много разочаровани от отрицателния отговор".

 

 


Зукърбърг вече отхвърли две искания за даване на свидетелстване в Обединеното кралство и досега е присъствал лично само на три парламентарни асамблеи: Конгреса на САЩ, Сената на САЩ и Европейския парламент. Facebook обясни отказът на предприемача с аргумента, че той няма време да говори с депутатите на всяка страна.

 

 

 

В тазседмичното си писмо Колинс и неговите колеги написаха до Марк Зукърбърг: "Казваме отново, че изслушването на показанията Ви е закъсняло и спешно [...] И Ви призоваваме още веднъж да поемете отговорността си пред потребителите на Facebook и да говорите лично с избраните от тях представители".

 

Източник: The Verge