<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67171" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Само 33 нови с...

Масово тестване в Хасково след новината, че Гришо е с коронавирус

22 Юни 2020
0 2806

Масово тестване за коронавирус започва в Хасково след новината от вчера, че тенисистът Григор Димитров е дал положителен резултат за Covid-19, съобщава bTV. Само преди няколко дни Гришо беше в родния си град, без да знае, че е болен.

Григор Димитров е заразен с коронавирус (снимка)

Областният управител на Хасково призовава всички лица, които са били в контакт с Димитров по време на престоя му в града, да се подложат на доброволна карантина и да уведомят здравните власти.

Масово тестване в Хасково след новината, че Гришо е с коронавирус

Днес се свиква спешно и областният оперативен щаб, за да се набележат мерки, които да бъдат предприети за предотвратяване на разпространението на заразата.

Започна и установяването на контактите лица. Самият Димитров е в Монако, където се лекува. Там са и родителите му.

Тенистурнирът „Адриа тур“, в който Гришо взе участие само преди два дни, беше отменен без да се играе финалът.

Областният управител на Хасково Стефка Здравкова призова хората, които са контактували с тенисиста да останат в домовете си и при поява на симптоми на коронавируса да уведомят институциите. Тя лично не е контактувала с Димитров.

Кореспондентът на bTV Мария Георгиева е под домашна карантина. Както и други журналисти от града, тя направи интервю с тенисиста по време на престоя му в Хасково. По думите ѝ в Хасково има паника в момента. Родители, чиито деца са се снимали с Григор Димитров, са притеснени. До кортовете, на които тренира тенисистът, има и фитнес център.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции