<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34372" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Масов бой на дербито в Благоевград, жандармерия нахлу в залата (снимки)

17 Януари 2019
0 3656

Жандармерия нахлу в залата при опит за масов бой на дербито в Благоевград. Така нови грозни сцени белязаха срещата между Балкан и Левски Лукойл в турнира за Купата на България.

 

 

И отново баскетболът остава на заден план, въпреки успеха на "сините".

 

""

Снимка: Lap.bg

 

На полувремето провокация от страна на една от агитките предизвика сблъсъци и лека физическа саморазправа, като само бързата намеса на стюардите и жандармерията предотврати да има набити и ранени.

 

 

Ултрасите на Левски, с няколко лица, които не се виждаха заради качулките им, най-вероятно реагираха на провокация от някои домакински фенове, сред които футболния отбор на Трудовец. Отборът им водеше с 22 точки, но това не им попречи да реагират и отново да се втурнат в атака. Стигна се до кратък ръкопашен бой и няколко ритника. Хвърлиха се и няколко пластмасови бутилки в двете посоки.

 

""

Снимка: Lap.bg

 

За обезпечаване на обществения ред и недопускане на инциденти отново работят съвместно полицейски служители, охранителни фирми и Дирекция "Жандармерия". За второто полувреме жива стена пази от нови провокации. Проблемът е, че за пореден път въпреки взетите мерки се стига до грозни сцени, които правят лоша реклама на българския баскетбол.

 

 

В залата в Ботевград е пълно с млади семейства с деца, които стават свидетели на неприятни сцени.

Освен това цялата драма се излъчи на живо в ефира на националната телевизия.

Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов коментира пред БНТ случилото се според него: "Аз не мога да твърдя, дали са били провокирани или не, но агресивно настроените фенове на Левски тръгнаха срещу хората от Ботевград. Това е ненормално. Тези хора нямат място в залата. Предния път се ограничиха с викания и скандирания, днес явно са дошли за друго. Развалят доброто впечатление от силната игра на Левски. Казах на Тодор Стойков, че ако се иска от нас да продължи мачът нормално, тези хора трябва да напуснат залата. Той ми каза само, че не е видял какво се е случило и откъде е тръгнал проблемът."

 

""

Снимка: Lap.bg

 

Източник: dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции