<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80930" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мая Манолова ...

Мая Манолова за подкрепата ѝ за Пеевски през 2013 г.: Беше тежка грешка (видео)

04 Януари 2021
0 1425

Лидерът на гражданската платформа “Изправи се бг” Мая Манолова каза пред bTV, че е направила тежка грешка през 2013 г. като е гласувала депутатът от ДПС Делян Пеевски да стане председател на Държавната агенция за национална сигурност.

По това време Манолова беше депутат от БСП. Часове след неочаквания, непрозрачен и немотивиран избор на депутата от ДПС за отговорния пост избухнаха спонтанни граждански протести, които не позволиха на Пеевски да се задържи в кабинета си повече от 24 часа. По това време управляваше кабинетът “Орешарски”, подкрепян от БСП и ДПС.

Днес Манолова повтори, че когато в отговор на въпроса “Кой предложи Пеевски”, е отговорила, че това е тя, си е послужила със сарказъм, който от днешна гледна точка й се струва неуместен.

Мая Манолова и протестният ѝ катарзис (видео)

“Сто дни хората питаха кой, а политическите мъже шикалкавеха, извъртаха се като пластилин в студиата. И казах: “Да, аз го предложих”. Вижда се и тогава, и сега, че липсва политическо мъжество”, каза тя.

Едновременно с това опита да обвърже напускането си на БСП заради издигането й за омбудсман именно с осъзнаването на тази политическа грешка да не послуша “съвестта си, а партийното решение”.

“Разбрах, че не трябва да поемаш чужда вина и не си струва да бъдеш в партия, ако това ти коства компромис със съвестта”, обясни днес промяната в политическата си кариера Манолова.

Помолена да коментира своя снимка в офиса на хазартния бос Васил Божков, който в момента се укрива в Дубай, но през 2019 г., когато снимката е правена, развиваше успешно бизнеса си в България, Манолова се разпозна на изображението, но каза, че е отишла при Божков по негова покана, за да види “срещу кого е изправена”, а не за да търси финансова или друга подкрепа.

Тя добави, че преди местните избори през 2019 г. премиерът Бойко Борисов й е изпращал “софийския ъндърграунд” с въпроса дали ще се кандидатира за кмет на София и със заплахи, че така ще “си счупи главата”. Попитана за имена на хора, Манолова отговори, че ще ги каже след предстоящите избори.

Мая Манолова и “Отровното трио” официално ще се явят заедно на изборите (видео и снимки)

По повод обединението на “Изправи се.бг” с “Отровното трио” за общо участие в предстоящите парламентарни избори, Манолова каза, че ще се кандидатира за депутат. Идната седмица започват политически консултации за това коя политическа партия ще стане мандатоносител на новото обединение, тъй като и “Изправи се бг”, и “Отровното трио” са само граждански сдружения.

Източник: Дневник

Видео: bTV

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции