<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83277" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Марешки ще ра...

Мая Манолова и “Отровното трио” се явяват на изборите под името “Изправи се! Мутри вън” (видео)

07 Февруари 2021
0 1857

Коалицията на Мая Манолова и „Отровното трио“ ще се казва „Изправи се! Мутри вън“. Това обявиха председателят на движението „Изправи се.БГ“ и организаторите на антиправителствените протести на брифинг в неделя.

С това обединение те ще се явят на парламентарните избори на 4 април. Документите им ще бъдат внесени в ЦИК във вторник, като към момента са събрани над 4000 подписа за регистрацията на партията. 

Мая Манолова и “Отровното трио” официално ще се явят заедно на изборите (видео и снимки)

„Изправи се! Мутри вън“ е най-краткото название за повода, заради който сме заедно. Най-краткото название, заради което хората се събраха на площада за протестите. Озаглавили сме коалицията така, защото очакваме едно нещо – хората да се изправят и да изгонят мутрите“, каза Арман Бабикян от триото.

Обединението няма да преговаря с ГЕРБ и ДПС. 70% от кандидатите за депутати ще са безпартийни граждани. 

Приоритетите на коалицията ще са повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, дълбока съдебна реформа, борба с монополите, борба за чиста природа, мерки за “слабите и уязвимите”. Оттам искат и ревизия на управлението на Бойко Борисов.

Мая Манолова каза, че всеки опит на ЦИК да откаже регистрация с това име ще бъде определен като „произвол“ и ще покаже, че избирателната комисия е „бухалка на властта“.

Тя призова хората да излязат на протеста днес, организиран в 16 ч. пред сградата на Министерски съвет, за да изразят недоволство от управлението на кабинета на Борисов и от главния прокурор.

Митинг-протестът е под надслов „Време е да им кажем довиждане!“. Днес е 241-ият пореден ден на антиправителствено недоволство в София. 

Видео: Фейсбук – Мая Манолова

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции