<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=91182" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ и “Има т...

Мая Манолова осъди Бойко Борисов за 10 000 лева на първа инстанция

09 Юни 2021
0 1502

На първа инстанция съдът реши Бойко Борисов да плати на Мая Манолова обезщетение в размер на 10 000 лева. Той трябва да покрие и разноските по делото, съобщи bTV.

През ноември 2019 г. кандидатът за кмет по това време Мая Манолова внесе искова молба срещу премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи негови твърдения. Искът бе за 15 000 лв. Решението на съда може да бъде обжалвано.

Тези твърдения бяха направени по време на интервю на Борисов от 1 ноември 2019 г. в предаването „Тази сутрин“ по bTV. Тогава Борисов каза следното: „Възмутен човек, който е при тях (в щаба на Манолова – б.р.) и ги слуша, ми каза, че може да попитате „Снощи към 19:30-19:40 ч. във Волуяк дали госпожа Манолова е правила там среща с ромите да прави такива уйдурми…Снощи по негови думи около 19:30-19:40 ч., конспиративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: „ГЕРБ ми платиха, Фандъкова ми плати, за да гласуваме за нея”.

Премиерът е цитиран и още един път с думите: „Там Братя Галеви са ѝ помогнали много през ромските лидери. Направихме така, че да ги търсим с червена бюлетина. Но това не значи, че отвън някъде нямат влияние върху ромските лидери. И няма да ме учуди ако и на първия тур са правили подобни магарии”. Като доказателство за деянието бившият омбудсман прилага медийна публикация, в която приписваните ѝ действия са определени като „Новия Костинброд на Мая”.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции