Следва: "Господарите"...

Мая Манолова предложи депутатските заплати да се намалят до средната за страната (видео)

23 Април 2021
1 6085

Мая Манолова съобщи, че от ПГ на “Изправи се! Мутри вън!” ще внесат предложение в Народното събрание за намаляване на заплатите на депутатите до размера на една средна работна заплата или 1400 лв.

“Смятаме, че в ситуация на тежка социална, здравна и икономическа криза, когато гражданите мизерстват, а бизнесът е на колене. Когато малките фирми фалират и не получават помощ от българската държава, не смятаме че народните представители трябва да получават заплати от по няколко хиляди лева.

Стопкадър: Дневник

От “Изправи се! Мутри вън! предлагат спестените средства да бъдат пренасочвани към Министерството на труда и социалната политика и да бъдат използвани за предоставяне на лични асистенти за хората с увреждания.

“Предлагаме освен намаляване на заплатите на народните представители със сериозно намаляване на възнагражденията да бъдат и министрите, министър-председателят, висшите държавни чиновници и шефовете на агенции”, каза още Манолова от кулоарите на 45-тото Народно събрание.

Манолова коментира предложението на Корнелия Нинове от БСП за замразяване на заплатите на народните представители като недостатъчно.

В препирни и закачки парламентът прие мораториум върху решения на кабинета “Борисов 3” (видео)

“Очакваме народните представители от всички парламентарни групи да подкрепят това предложение. Предлагаме го до края на тази година, считано от полагането на клетва, като при приемането на новия правилник на парламента, който ще се случи през следващите седмици, ще настояваме това да стане и текст от правилника”, каза още Манолова.

Вижте цялото ѝ изказване, както и провокативните въпроси на журналисти относно размера на депутатските заплати във видеото!

Източник: Дневник

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции