<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=93365" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сигнализирай...

МВР арестува 669 купувачи на гласове за 5 дни

06 Юли 2021
0 5446


Министерството на вътрешните работи отчете внушителна бройка арестувани за купуване на гласове. Задържани 669 човека в рамките на 5 дни – от 1 до 5 юли.

Сигнализирайте “Господарите” за всякакви нередности в изборния ден

На предстоящите избори ще се гласува машинно.
Снимка: Булфото

Проверени са 1275 собственици на фирми във връзка със съмнения за корпоративен вот. Установени са общо 644 лица, които са се утвърдили като местни лидери на групи, влияещи на изборния процес. Задържани 669 лица за срок от 24 часа, издадени са общо 4 788 предупредителни протокола и 109 преписки за установени случаи на купуване на гласове. 

Специализираната полицейска операция на територията на цялата страна започна на 1 юли, в нея са ангажирани в максимален обем полицейските сили, с които разполага МВР, освен служители на СДВР и ОДМВР, участват и екипи на, ГД „Национална полиция“ и ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“. Основната задача е противодействието на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица. Паралелно с това се извършват и проверки по отношение на гражданската регистрация, допълват от полицията.

За периода от 1 до 5 юли включително са извършени инспекции на общо 2 173 места, за които е имало информация, че в тях се извършва купуване и продаване на гласове, проверени са 6 691 лица от активния криминален контингент и 1 277 обекта – заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити.

В рамките на операцията са проверени 35 632 моторни превозни средства, установени са 110 лица, обявени за издирване, разкрити са и 87 други престъпления.

Във видеото можете да гледате скрита камера от последните дни, която онагледява проблема с купуването на гласовете.

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции