<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72340" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

МВР и прокуратурата претърсват 120 кв. км заради изчезналия преди близо месец Янек от Дупница (видео и снимки)

28 Август 2020
0 2320

Министерството на вътрешните работи и прокуратурата претърсват 120 кв. км заради изчезналия Янек Миланов от Дупница, предаде сайтът на държавното обвинение.

На място за мащабната полицейска акция пристигна и главният прокурор Иван Гешев. По думите му в Дупница предстои сериозна активност от страна на институциите. Освен издирването тече и втора полицейска операция за разнообразни по вид престъпления. Според Гешев става дума за “специализирана полицейска операция във всякакви аспекти”. Той обясни, че МВР и прокуратурата ще направят всичко възможно, за да не се “връщат това, която наричахме мутренски времена”.

Случаят с изчезването на 43-годишния Янек Миланов е отпреди близо месец като през това време брат му Марио Миланов твърдеше, че местната полиция е бездействала. Едва след негова среща с Гешев държавата започна сериозно издирване.

Според свидетели изчезналият Янек Миланов е видян за последно да се качва в колата на Васил Капланов-Каплата, за когото се твърди, че приближен до осъдените дупнишки бизнесмени братя Галеви. Калпанов е арестуван като към момента няма обвинения по случая с Миланов. Той е арестуван по друго дело.

Марио Миланов – твърди пред Капитал, че посегателствата срещу брат му Янек са започнали още преди година. Според него в основата на конфликта с Капланов била неговата съпругата, с която брат му имал отношения за кратко. През изминалата година е имало посегателства срещу жилището и колата на Янек Миланов, по дома му е стреляно с пушка, твърди брат му. След прибирането си от Франция в края на юли Янек получил по вайбър снимка на гроба на родителите си. Според Марио той се е опитал няколко пъти да изясни отношенията си с Капланов. На 31 юли се качил в неговия джип и оттогава е в неизвестност.

Полицията е бездействала, твърди братът на Янек. Той разказва, че е имал среща с местния началник Борислав Динев. Едва след като случаят “стигнал до София” започнала сериозна работа. През цялото време обаче Капланов не е арестуван, а само викан за разговор. Колата му е иззета десет дни след изчезването на Миланов.

Съграждани на изчезналия Янек Миланов са направили група във Facebook, озаглавена “Къде е Янек?”. От публикациите е видно, че хората в малкия град са солидарни с близките на младия мъж и изразяват тревога и негодувание от липсата не реакция по случая до днес.

Видео: YouTube/ПРОКУРАТУРА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции