Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
МВР и прокуратурата се заеха с циганина, плашил хората във Войводиново
МВР и прокуратурата се заеха с циганина, плашил хората във Войводиново
01-11-19
добавено
19019
прегледа

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира по публикации в електронни медии и разпространен към тях видеоклип с изказване на мъж, който сочи, че живее в чужбина, и прави изявление, съдържащо подбуждане към омраза и насилие във връзка с побоя над 33-годишния командос Валентин Димов в село Войводиново.

 

Въпросното видео се разпространява в различни групи във Фейсбук, включително и тази на село Войводиново. Негов автор е мъж на име Салхо Кисимов, който в момента се намира в Германия, а семейството му е в България, във Войводиново. Кисимов открито заплашва българите в селото, наричайки ги "гяури". 

 

"Войводци, ще пострадате много, крайни къщи ще горят, ще ви разкажем играта", казва циганинът.

 

Проверката е възложена по повод на установяване на данни за извършени престъпления по чл. 162, ал 1 от Наказателния кодекс – за подбуждане към насилие и омраза, основани на етническа принадлежност, и по чл. 320а от Наказателния кодекс – за закана с извършване на престъпление - палеж, както и по чл. 325 ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс – за хулиганство, което се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

 

Проверката е възложена на отдел „Криминална полиция“ към Областната дирекция на МВР-Пловдив и ще приключи в законния срок.

 

Източник: Dir.bg