Следва: СДВР: За поре...

МВР неутрализира модерна наркооранжерия в административна сграда в Ямбол (видео и снимки)

31 Юли 2020
0 5790

При специализирана полицейска акция са иззети 20 кг готова „продукция“, около 2000 растения и над 1000 литра препарати от бивша административна сграда в Ямбол, ползвана като модерна наркооранжерия, предаде пресцентърът на МВР.

Операцията е стартирала в областта на 24 юли от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и колегите им  от ОДМВР – Ямбол.

Установени са общо 14 помещения, оборудвани за извършване на цялостна дейност по разсад, засаждане, отглеждане, бране, сушене, пакетиране и изнасяне на готова продукция.

Конопените растения били отглеждани в контролирана среда, с изградени климатична, вентилационна, овлажнителна, влагоизсушителана,  въздухоотводна и система за капково напояване.

Открити са повече от 2000 растения в различен стадий на развитие, както и над 1000 литра препарати за вкореняване, торене и растителна защита. Иззета е над 20 кг суха тревиста маса – марихуана, част от която пакетирана във вакуумни пакети от по 500 г, готова за изнасяне продукция.

В сградата имало и обособени жилищни помещения за хора, които по първоначални данни са полагали грижи за растенията.

На място е задържан 33-годишен мъж. Той е привлечен в качеството на обвиняем, наложена му е постоянна мярка „задържане под стража“. Действията по разследването продължават в рамките на образуваното досъдебно производство, под наблюдението на прокуратурата.

Снимки и видео: МВР

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции