<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30980" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Рускини атак...

МВР пусна видео от залавянето на престъпната група, ръководена от брат на депутат

05 Юли 2018
0 14162

МВР разпространи кадри от арестите на членовете на престъпната група за изнудване, лихварска дейност и изпълнение на поръчки, разбита на 3 юли. За неин ръководител е сочен братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов – Борис.

 

Задържаната група е била създадена с цел изнудване, лихварска дейност и изпълнение на поръчки, посочи прокурор Лидия Манолова на брифинг в Специализираната прокуратура, в който участваха наблюдаващият прокурор Камен Господинов и служител на отдел „Контратероризъм“ в ГДБОП.

 

Поводът бе проведената на 3 юли операция на територията на София, Приморско и Белово, в рамките на която бяха задържани трима от участниците в престъпната група, включително и ръководителят им. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

 

 

""

 

 

Според събраните до момента данни, групата се е занимавала само с изнудвания, решавала е чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за "наказателни акции" срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица.

 

 

Няма връзка между задържаната група за изнудване и убийството на данъчния инспектор, до момента е установено, че й е било възложено той да бъде сплашен с палежи и побой, но не и убийството му, съобщиха от прокуратурата.

 

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на обвиняемите продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции