<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36846" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Защо капитал...

МВР търси информация за родителите на изоставеното бебе в Пловдив (видео)

24 Април 2019
0 1679

И към този момент полицията продължава да издирва родителите на изоставеното вчера бебе в Пловдив. Това съобщи пред TrafficNews, старши комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на МВР.

 

Той заяви, че все още полицията няма информация за родителите. "Надяваме се съвсем скоро да ги открием", посочи той и призова хората да не се притесняват и да дадат информация за това кой е изоставил детето, а и защо.

 

 

Изоставиха бебе с шише мляко до гарата в Пловдив

 

 

По случая вече има образувано досъдебно производство, ако родителите бъдат открити ги грози наказание от 3 години лишаване от свобода. Към момента бебето е в добро състояние, все още е в болница, като социалните служби в града под тепетата са предприели мярка приемна грижа.

 

"Но преди всичко ще питаме родителите, когато ги открием, каква е причината да го изоставят и дали ще си го искат", посочи на свой ред Надя Танева, шеф на дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив. "Детенцето не е изхвърлено просто така, било е нахранено, облечено, ще трябва да разберем каква е причината да бъде изоставено", настоя тя.

 

По думите й не може да се говори за зачестяване на случаите на изоставени деца в Пловдив.

 

Детето бе открито във вторник следобед между две коли на улица „Д-р Никола Ковачев” до Централна гара от случайни минувачи, които веднага подали сигнал на 112. То е с ръст 68 см, тъмна коса и кафяви очи. Облечено е в син гащеризон от полар.

 

Сега е в Клиниката по педиатрия при УМБАЛ "Св. Георги".

 

На тел. 032/932-002 в дежурната част на Второ РУ – Пловдив се приемат сигнали от хората, които могат да съдействат на полицията по случая.

 

 

Източник: TrafficNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции