<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42095" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пуснаха само ...

Медицинска сестра, ударила дете, е уволнена от детска градина (видео)

05 Ноември 2019
0 3037

Медицинската сестра от 27-ма детска градина в София, за която чрез таен запис, направен от родители, стана ясно, че удря шамари и обижда брутално децата, вече не е в системата. Това става ясно от позиция на Столична община, разпространена от зам.-кмета Тодор Чобанов във фейсбук профила му, съобщава Сега.

 

"Столична община осъжда категорично непрофесионалното и насилническо поведение на медицинската сестра в 27 ДГ. Тъй като работодател на сестрите в ДГ са районните администрации, поискали сме от администрацията на район "Надежда" да служителят незабавно да напусне системата и това вече е факт", пише Чобанов.

 

Учителка в детска градина блъска децата и им крещи, те се напикават от стрес

 

"Експерти от дирекция "Образование" извършиха проверка в градината и снеха обяснения, за да бъде изяснена отговорността на директора по случая. Образувахме дисциплинарно производство и ще наложим санкция. На директора беше указано да събере обяснения от служителите, отговарящи за групата на пострадалото дете и да наложи санкции съобразно конкретната отговорност. Проведохме среща с родителите на пострадалото дете и помолихме да подадат писмени сигнали до нас и до ДАЗД, тъй като при съдебен контрол на налаганите санкции (обжалване на уволнения или наказания) направените записи няма да бъдат допуснати като доказателство за извършени нарушения. Директорът на 27 ДГ ще проведе в следващите дни допитване до родителите и при постигнато съгласие градината ще има цялостно видеонаблюдение", посочва още той.

 

Нова брутална агресия в детска градина в Плевен, учителката ще бъде уволнена

 

За случая в 27-ма детска градина съобщи Би Ти Ви. От телевизията показаха таен запис, направен от родители, притеснени от промени в поведението на дъщеря си, която посещава яслена група към детска градина. Момиченцето е около 2-годишно и все още не може да говори, но от истеричните пристъпи станало ясно, че е преживяло насилие.

 

Уволниха възпитателката, която тормози деца в детска градина заради скандалните разкрития на Господарите

 

Родителите поставили записващо устройство в играчката ѝ. Така те чули не само поредицата от шамари, но и обидите на медицинска сестра по заместване към децата, които ѝ били поверени. Чува се как жената "инструктира" деца "да си затварят устата" и ги обижда на "мръсници" и "животни". „Млъкни, бе! Млъкни, бе! Млъкни, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си тъпата уста, бе! Затвори си я, бе! Затвори си я, бе!”, се чува на записа. "Какво искаш! Какво искаш! Мръсницо! Животно мръсно!”, крещяла сестрата.

 

Възпитателка в детска градина в Русе тормози деца?

 

Родителите останали в шок след чутото и потърсили отговор от персонала в детското заведение. Галина Христова, директор на ДГ 27 "Детска китка", е съобщила, че служителката е признала за случилото се и обяснила поведението си с преумора. Пред репортери обаче същата е заявила, че не чувства вина. Родителите настояват тя повече да няма право да работи с деца.

 

Източник: Сега, видео: БиТиВи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции