Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Медицинските сестри излизат на национален протест днес
Медицинските сестри излизат на национален протест днес
09-11-19
добавено
536
прегледа

Медицинските сестри у нас излизат на пореден национален протест за реформи в системата на здравеопазването, пише Dir.bg. Той ще се проведе от 15 часа пред Народното събрание.

 

ЗАЩО НАПУСКАМ БЪЛГАРИЯ: ЕДНА МЕДИЦИНСКА СЕСТРА РАЗКАЗВА (ВИДЕО)

 

"Очакваме да дойдат наши колеги от цялата страна. Очакваме да ни подкрепят и представители на различни по-малки синдикати, както и синдиката на полицаите. Към нас ще се присъединят и някои от пациентските организации, граждани, помощник фармацевти, които също искат да изразят подкрепа към нашата кауза", обяви пред БНР Мая Илиева, организатор на протестите от средата на годината.

 

МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗАПЛАШИХА С ВЪЛНА ОТ ПРОТЕСТИ В ЦЯЛАТА СТРАНА

 

Сред исканията на медицинските сестри са стартово възнаграждение от две минимални работни заплати, по-добри условия на труд, законодателни промени и цялостна реформа в здравеопазването.

 

Илиева допълни още, че болниците  не трябва да бъдат търговски дружества и не трябва да има търговия със здраве.

 

 

 

Източник: Dir.bg