<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41519" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Каракачанов ...

Медицински специалисти се барикадираха в Министерство на здравеопазването

16 Октомври 2019
0 763

Медицински сестри, подкрепени от лекари специализанти, отново излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването, съобщава "Дарик".
 

 

МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ НА ПРОТЕСТ: УМИРАМЕ ОТ РАБОТА!

 

 

""

 

 

Медицинските специалисти, които влязоха преди повече от 2 часа на среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев отказват да напуснат ведомството. Те са готови да останат вътре, докато държавата не започне реална работа по реформата в здравеопазването колкото и дълго време да отнеме това.

 

 

ДЪРЖАВАТА ЩЕ ПЛАЩА ЗАПЛАТИТЕ НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ, АКО ОСТАНАТ У НАС

 

По-рано част от недоволните блокираха движението пред сградата на министерството на бул. „Мария Луиза” и в двете посоки с жива верига.
 

 

""

 

 

200 МИЛИОНА ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОБЕЩА ВЛАСТТА СЛЕД ПРОТЕСТА НА МЕДИЦИТЕ (ВИДЕО)

 

 

Лекарите специализанти не са съгласни с наредбата, която определя реда за специализацията им. За тях основен проблем е идеята да работят три години в лечебно заведение по избор на Министерството на здравеопазването. Още от техните искания вижте във видеото. 

 

 

Преди дни властта обеща да отпусне 200 милиона лева в следващия бюджет за сектор Здравеопазване и за повишение на заплатите в сектора. Това беше постигнато след спешна среща между КСНБ, медиците, вицепремиерът Томислав Дончев и здравният министър Кирил Ананиев.

 

 

""

 

 

Спешната среща бе предизвикана и от протеста на синдиката и медицинските сестри под прозорците на Министерски съвет, след като министър Ананиев призна, че от отпуснатите преди това общо 86 милиона, колко точно ще отидат за заплати на медицинския персонал е решение на ръководствата на болниците

 

 

 

Източник: Дарик

Видео: БНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции