<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=76597" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пореден реко...

Медици от „Пирогов“ и ВМА призоваха емоционално да спазваме мерките (видео)

28 Октомври 2020
0 882

Точно в 20:00 часа снощи екипът на “Пирогов” се присъедини към общата инициатива на големите столични лечебни заведения за призив към гражданите за спазване на противоепидемичните мерки, предаде bTV.

Начело с директора на болницата проф. Асен Балтов, дежурните медици от Спешното отделение застанаха на главния вход с включени светлини на телефоните си.

Медици от „Пирогов“ и ВМА призоваха емоционално да спазваме мерките (видео)

Включените светлини на мобилните телефони символизират светлината, която ни свързва в трудните времена на епидемия от Covid-19.

„Зад всяка светлина стоят и нашите семействата, близките, както и хилядите хора, които са преминали през отделенията на болниците през изминалите месец”, пишат от „Пирогов“.

Участниците в акцията отправят апел към обществото: “Да си помогнем взаимно!”, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, за стриктно носене на маски и т.н.

„ДА СПРЕМ ВИРУСА! Спазвайте мерките за безопасност!, написаха на страницата във „Фейсбук“ пък медиците от ВМА.

“Бъдете отговорни: пазете себе си, за да предпазите и другите! Здравето е основна ценност – нека го съхраним! И Вашето, и нашето! Ние всеки ден рискуваме живота си и този на близките си, излагайки се на заразата! Това е наш дълг, призвание, мисия… Но! Не е задължително да си положил Хипократова клетва, за да спасиш живот…”

И продължават: „ЧУЙТЕ НИ: Само отговорното поведение ще ни запази здрави! Защото Covid-19 е опасен за всички нас! ВЯРВАМЕ, че с общи усилия и чрез съзнателно отношение към проблема, ще успеем да преодолеем и това предизвикателство!“

Медици от „Пирогов“ и ВМА призоваха емоционално да спазваме мерките (видео)

И от “Света Анна” излязха с призив за солидарност между медиците и обществото в битката с коронавируса. Лекари и медицински сестри се събраха пред Спешно отделение и на УМБАЛ “Св. Анна”-София АД, за да проведат спонтанна акция, призоваваща за солидарност между медиците и обществото в битката с Covid-19.

Те също бяха включили светлините на мобилните си телефони. Участниците в акцията апелираха към обществото да си помогнем взаимно, като се спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на събиранията и контактите на закрито, както и за стриктно носене на маски.

Специално беше подчертана важността на т. нар. 3-те “Д” – Дезинфекция, Дистанция, Дисциплина. Лекарите бяха категорични, че обществото, помагайки на българското здравеопазване, помага на себе си и че само с общи усилия ще победим заразата.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции