<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=59038" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 21 нови случая...

Мерките ще стават още по-сериозни, предупреди Младен Маринов (видео)

21 Март 2020
0 3721

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов предупреди, че ще има нови още по-сериозни мерки във връзка с извънредното положение заради коронавируса след проверка на МВР в столичния квартал “Факултета”, предаде Нова телевизия.

„Разпоредил съм на колеги да бъдат по-гъвкави в този първоначален момент и да преценяват необходимостта на всеки да пътува. Мерките ще стават по-сериозни и именно заради това сме разпространили декларация, която всеки може да попълни. Тя е налична на сайт на МВР, а служителите на КПП-тата ще имат празни декларации за попълване“, обясни Маринов. “Не е време да се лъжем кой къде работи”, заяви той.

МВР публикува бланка на декларация за преминаване през временните КПП-та

“Хората, които живеят на друг адрес, различен от личната карта, да не ходят да си сменят регистрацията, за да могат да минат през КПП-то. Достатъчно е да попълнят адреса си в новата декларация, която пуснахме днес”, допълни Маринов. 

Над столичния квартал „Факултета“, от днес дрон ще отправя предупреждения за спазване на мерките срещу разпространението на коронавируса и ще следи за струпване на групи хора.

“На този етап сами разбирате, че мерките приложени на територията на цялата страна срещу възрастни хора не предполага полицията да действа като срещу престъпници затова апелирам, че това се прави за тях и те се излагат на риск. В интерес на истината обиколих и парковете в централната част на столицата, празни са, но пък наблюдаваме друга тенденция да излизат извън София и да се събират по околностите”, обясни Маринов.

Мерките ще стават още по-сериозни, предупреди Младен Маринов (видео)

Маринов добави, че ако хората от малките населени места решат да пътуват към големите областни градове, ще им бъде нужна уважителна причина.

На въпрос дали има полицаи под карантина, той каза, че има. “На този етап не са много и надявам се да не стават много, защото всички колеги са на първа линия, всички почивки са спрени и ние правим всичко възможно да намалим щетите”, допълни Маринов.

“България е в една по-добра ситуация, защото хората много ясно могат да видят какво се случва в Западна Европа и ако на база на тази информация ние сме безотговорни на база собственото си поведение и отговорността към останалите, мисля, че това е престъпно”, подчерта той.

Мерките ще стават още по-сериозни, предупреди Младен Маринов (видео)

Вътрешният министър съобщи още, че под карантина на територията на цялата страна са около 7 хиляди души. Вече има образувани и няколко десетки досъдебни дела на нарушители.

Източник: Нова телевизия

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Дамянов Дамянов

    22 Март 2020

    Хайде... по-бързо...

Реакции