<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=57473" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Забелязано в ...

Мерят температурата и слагат маски на всички, влизащи в Министерски съвет (видео и снимки)

10 Март 2020
0 1306

Извънредни мерки за сигурност бяха въведени в Министерския съвет заради грипната епидемия и опасността от заразяване с коронавирус, пише “24 часа“.

Лекар посреща влизащите в сградата на правителството и им мери температурата. На входа е разположен и дезинфектант за ръце. Всеки влизащ получава и маска за лице, за да се предотврати заразяване.

Всички журналисти, които искаха да отразят днешното правителствено заседание, можеха да го направят само ако вземат допълнителни мерки. На входа представителите на медиите получиха от служители на Министерски съвет защитна маска и дезифектант, с който да почистят ръцете си.

С маски и ръкавици работят и служителите на НСО, които охраняват сградата на Министерския съвет. С маски бяха и част от министрите по време на днешното правителствено заседание.

“България губи десетки милиони левове заради коронавируса всеки ден, потреблението пада, при горивата сривът е 15%”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Активен въглен, разработен от българска компания, ще се използва при производството на предпазни маски. Всички училища в страната ще се дезинфектират. Театри и кина могат да бъдат отворени, като препоръка ще бъде приложено да се продават билети през едно място, стана ясно при днешното заседание на Министерския съвет.

Борисов изрази надежда от днес – най-късно от утре, да започне българското производство на защитни облекла за медиците.

Източник: 24 часа

Видео: Дневник


Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции