<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=96868" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ИТН след конс...

Мика Зайкова: “Борбата е за пустите пари – кой да води бащина дружина”

17 Август 2021
0 548

Борбата е за пустите пари – кой да води бащина дружина, заяви финансистът и депутат от „Има такъв народ“ Мика Зайкова по повод на дебата за актуализация на държавния бюджет.

Мика Зайкова прогнозира, че още на пленарното заседание в сряда – първото редовно за седмицата, парламентът ще създаде Комисията по бюджет и финанси, която да се захване с предлаганите промени.

„Трябва да сложим още малко пари и за пенсиите, защото това, което предлага правителството, намалява с 10 лева Бойковите пари за най-ниските пенсии (50-те лева добавка – бел. ред.), което е абсурд. Евростат се съгласи, че минималната пенсия трябва да бъде около прага на бедност, тоест равна или малко по-висока.

Мика Зайкова: &#8220;Борбата е за пустите пари – кой да води бащина дружина&#8221;

Мика Зайкова подчерта още, че трябва да се помисли за вдигането на пенсията за старост, както и увеличение с 10-20% на средствата в помощ на хората в неравностойно положение.

„Мотивите за актуализация на бюджета са верни, но вече дори малко остарели, защото нещата се променят. Ние имаме най-скъпия ток в ЕС. Това означава инфлация и то сериозна. Всички цени ще се вдигнат, защото в основата е електроенергията, а сме най-бедните“, коментира още Мика Зайкова.

Тя прогнозира, че актуализацията в държавния бюджет може да бъде приета до края на август.

Мика Зайкова призова още да няма избори „2 в 1“ наесен, тъй като според нея фирмата доставчик на машините може да заяви, че „няма как да настрои софтуера“ за двоен вот, което отново да отвори възможността за манипулации с хартиените бюлетини.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции