<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46367" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Милиони американци шофират под въздействието на марихуана, сочи доклад

07 Януари 2020
0 652

Милиони хора в САЩ шофират под въздействието на марихуана, сочи нов доклад на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията.

 

Оказва се, че през 2018 г. 12 милиона възрастни американци са заявили, че са шофирали под влиянието на опиата. Около 2,3 милиона дори са съобщили, че са шофирали след прием на незаконни наркотици като кокаин или метамфетамин.

Според статистиката мъжете шофьори са по-склонни да подават сигнал за употреба на марихуана или незаконни наркотици, отколкото жените. Иначе хората, които най-често пушат преди да се качат зад волана, са на възраст между 21 и 25 години.

 

МЕДИЦИНСКАТА МАРИХУАНА НЕ ПОМАГА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕПРЕСИЯ И ТРЕВОЖНОСТ, ТВЪРДЯТ УЧЕНИ

 

Марихуаната е законна във все повече щати, но шофирането след пушене – не. По-ранни проучвания показват, че използването на канабис може сериозно да промени преценката, възприятието, способността да се мисли ясно и времето за реакция на водача.

Авторите на доклада казват, че стряскащият брой трябва да подтикне служителите на общественото здравеопазване да разработят инструменти за бързо идентифициране на това дали шофьорът е приел марихуана или други наркотици.

 

МАРИХУАНАТА ВЕЧЕ НЕ Е В СПИСЪКА НА ЗАБРАНЕНИТЕ ВЕЩЕСТВА В БЕЙЗБОЛНАТА ЛИГА НА САЩ

Изследователите се надяват също така щатите да приемат стандарти за тестовете за токсикология и да насърчават сътрудничеството между органите на реда и служителите в общественото здравеопазване.

 

 

Източник: Си Ен Ен

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции