<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40839" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пътници се на...

Милиони протестираха срещу бездействието към климатичните промени (видео)

21 Септември 2019
0 3485

Милиони по света протестираха срещу бездействието на властите към промените в климата. Шествия, митинги и демонстрации бяха проведени от Канбера до Кабул и от Кейптаун до Ню Йорк. Германската полиция съобщи, че над 100 000 души са демонстрирали в Берлин.

 

 

 

""

 

 

CNN съобщава за демонстрации в Германия, Великобритания, Франция, Чехия, Финландия, Швеция, Дания, Полша, Словакия, Босна, Сърбия, Черна гора, Хърватия, Афганистан, Хонконг, Филипините, Южна Корея, Тайланд, Индия, Кения, Южна Африка и САЩ, Мексико и Бразилия

 

 

КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ ВОДЯТ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА КЪМ КОЛАПС (ВИДЕО)

 

 

Хиляди ученици и възрастни се включиха в демонстрация пред британския парламент в Лондон. Британското правителство заяви, че се присъединява към посланието на протестиращите, но не одобрява отсъствието от училище.

 

 

""

 

Десетки хиляди хора се включиха в шествието, което премина по улиците на Манхатън в Ню Йорк. Сред лозунгите, които издигнаха, бяха "Климатичните промени са реалност" и "Защитете Земята, не корпорациите". Хиляди демонстранти имаше и във Вашингтон, както и в Сан Франциско и Лос Анджелис.

 

 

КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ: ЕДНА ШВЕДСКА "ИСКРА" И ХИЛЯДИ ТИЙНЕЙДЖЪРИ ПО УЛИЦИТЕ

 

 

Екоактивистката Грета Тунберг се присъедини към младежка демонстрация пред Белия дом срещу бездействието във връзка с климатичната криза.

 

 

Милиони хора изпратиха към лидерите, които ще се съберат на 23 септември на срещата на върха на ООН за борба с климатичните промени, посланието, че затоплящият се свят не може повече да чака действия. 

 

 

 

Източник:CNN

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции