<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=79212" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Окончателно: ...

Милиони хора са поставени под домашна изолация в Лос Анджелис заради Covid-19

03 Декември 2020
0 333

Властите на Лос Анджелис въведоха домашна изолация за всички жители на града заради увеличаващите се случаи на коронавирус, предаде bTV.

Има и ред изключения в заповедта, публикувана на сайта на кмета Ерик Гарсети. Близо 4-те милиона жители на Лос Анджелис се задължават да останат по домовете си, гласи решението.

За бездомните властите трябва да предоставят временно убежище.

Напускане на дома ще може да се случва само при необходимост. Всички предприятия и компании, чиято работа изисква присъствие на място и не попада в изключенията, трябва да бъде преустановена.

Коронавирус: в никоя друга страна няма толкова много жертви, колкото в САЩ

Изключения има за за работници от първа необходимост, социални работници, служители от спешната помощ, държавни служители, работници от основна инфраструктура и за тези, които се трудят в несъществени предприятия, които все още имат право да работят.

Други изключения включват здравни работници, магазини за хранителни стоки, бензиностанции и автомагазини, финансови институции, магазини за железария, домашни услуги, образователни институции, перални, ресторанти и заведения за хранителни стоки на дребно, домашни потреби, приюти, детски заведения, хотели, производство, магазини на дребно, места за поклонение и др.

За нарушаване на заповедта може да последват глоби или арест.

Източник: bTV

Заглавна снимка: Лос Анджелис, “Холиууд Булевард” по време на пролетната карантина/Los Angeles Times

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции