<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77179" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как РЗИ игнор...

Министерството предлага локално преминаване към дистанционно обучение за училищата (видео)

04 Ноември 2020
0 824

Министерството на образованието и просветата (МОН) обмисля и предлага локално преминаване към цялостно дистанционно обучение в рамките на общини и области в съответствие с епидемичната обстановка.

Това обяви заместник-министърът Таня Михайлова в предаването “Тази сутрин” по bTV.

Министерството предлага локално преминаване към дистанционно обучение за училищата (видео)

“Ние даваме възможност за взимане на решение, което е обусловено от конкретната община или област, от конкретната ситуация в училището. Защото все пак училищата са различни и не всички училища, за щастие, са засегнати от Covid-19, т.е. ние имаме училища, в които няма такива регистрирани случаи”, уточни Михайлова.

“Разредено присъствие” в училище след 12 ноември предвижда министър Вълчев (видео)

„Локалният принцип е много по-верният в случая, защото имаш пряк поглед върху ситуацията – броят на отсъстващите ученици, не само по причина на Covid, но и на грипоподобните симптоми, броят на отсъстващите учители, на карантинираните ученици и учители или паралелки“, обясни Михайлова.

Министерството предлага локално преминаване към дистанционно обучение за училищата (видео)
Снимка: Unsplash/ Thomas Park

На въпрос колко трябва да е дълъг един онлайн час, зам.-просветният министър каза, че той трябва да е по-кратък от класическия. Сега часовете при по-големите ученици е 45 минута, а при онлайн обучението трябва да е до 40 минути. Часовете може да са и 30 минути в зависимост от гимназиалния или прогимназиалния етап. За най-малките пък, според нея, трябва да е до 20 минути.

„Трябва да се спазва тази хигиена, която е задължителна от гледна точка на здравословните и безопасни условия“, каза Таня Михайлова.

Източник: bTV, “Тази сутрин”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции