<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97436" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Как едно експ...

Министърът на образованието обяви при колко болни деца ще се преминава към онлайн обучение (видео)

24 Август 2021
0 374

„Днес сутринта пристигнаха указанията от МЗ, които прецизират някои от нашите насоки. Ще ги вземем в пълна степен. Вместо 15 % да е границата от болните ученици за преминаване в дистанционно обучение да бъде 10%”. Това заяви образователният министър проф. Николай Денков.

Има допълнения към и указанията за носенето на маски, тъй като Делта варианта на вируса е доста по-заразен и по-лесно се разпространява сред децата.

„Учениците от първи до четвърти клас и децата в детските градини, ако сме в “зелената” зона, могат да бъдат без маски. Ако сме в “жълта”, “червена” и “тъмночервена”, тогава и те трябва да са с маски. Предвид това, че и ваксинираните могат да пренасят вируса, трябва и персоналът, който е имунизиран, да носи маски”, уточни министърът на образованието.

“Сборни паралелки могат да се направят само за класове, които и без това са били заедно, те и преди това са били в едно и също помещение”, каза още министърът. И допълни, че учениците от 1-4 клас ще прекарат максимално време в класните стаи.

Видео: NOVA
 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции