<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=80682" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Проф. Асен Ба...

Министър Ангелов за буса с кренвирши: Шегите не са приемливи, подобен е опитът в САЩ и Канада (видео)

27 Декември 2020
0 3411

„България не е единствената държава, в която транспортирането се случва с частна логистична компания. Това се случи и в САЩ, където компания, специализирана в транспорта на храни, по специално на риба тон, пренася и помага на правителството за ваксините. Подобен е опитът и в Канада – с фирма за сладолед“.

Това обясни здравният министър проф. Костадин Ангелов, като уточни, че очаква и други фирми да протегнат ръка.

Първият ваксиниран българин е проф. Костадин Ангелов: Нямам търпение да прегърна 70-годишния си баща (видео)

Той бе първият българин, който се ваксинира срещу Covid-19 с продукта на Pfizer и BioNTech, първата пратка от който пристигна в София вчера рано сутринта. Пратките за Пловдив и Бургас същия ден бяха транспортирани с хладилен камион на фирмата за колбаси “Леки”, което предизвика шеговити коментари в Интернет.

Проф. Ангелов показа документа, удостоверяващ поставянето на ваксината с имената му, датата на първата доза, партиден номер на препарата и кога ще се постави следващата доза.

„След втората ваксинация, след изработването на антителата, не би следвало човек да се зарази или да бъде преносител на коронавирусната инфекция“, допълни той.

Здравният министър припомни, че по договор ваксините е трябвало да дойдат до 28-те РЗИ-та в страната с камиони на фирмата производител, изключение прави първата доставка, защото количеството е символично.

Снимка: БулФото

За избора на въпросните камиони от вчера, влияние е оказало, че те са били снабдени с датчици за проследяване на температурата по време на пътя. Той добави, че тази мярка дори не е била необходима, защото ваксините са били поставени в чанти със сух лед, поддържащи необходимата температура.

Борисов: Ще дойде време държавите от ЕС да питат кой е ваксиниран, кой не е (видео и снимки)

„Пренесените от София до Пловдив, Бургас и Варна ваксини се поставят в нормални хладилници, поддържащи от 2 до 8 градуса, не се изисква замразяване на температура от -70 градуса. Осигурените хладилници в РЗИ-тата ще се използват при следващите доставки на ваксината“, добави още той.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Mitko Kolev

    28 Декември 2020

    Щото вашето е приемливо г-к Ангелов всичко което правите за обществото

Реакции