<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=34632" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдът разреш...

Министър Боил Банов: Никой не може да ме рекетира! (ВИДЕО)

30 Януари 2019
0 2302

Много хубава е тази помия днес. Помия на посредствеността е това. Браво! Не знам какво да коментирам тази глупост повече“, каза на извънреден брифинг в Министерски съвет министърът на културата Боил Банов.

 

Коментарът му е по повод изнесените данни  от депутатката от БСП Елена Йончева за корупционни схеми с негово участие.

 

„Това, което се случва е под моето достойнство“, заяви Банов и добави: „Това, което се скалъпва в момента… От 4 години съм рекетиран с някакви записи от лицето Ангел Ангелов. Той беше директор на Дирекция „Европейски проекти“ в Министерство на култуарата. Вежди Рашидов го уволни за поредица гафове, несправяне, включително и хипотези за правене на такива записи. Така че от 4 години съм рекетиран с такива записи. Всички, които работят с мен знаят, че аз не се поддавам на рекет. Така че тези евтини компромати, да не употребявам по-силни думи, не правят чест на никой“.

 

„Вероятно съм псувал, вероятно съм повишавал тон, вероятно, ако се извадят думи от хилядите оперативки, могат да се скалъпят още 56 записа“, добави Банов.

 

„Аз мога да подам оставка веднага. Казах го това и на премиера Бойко Борисов. Аз съм български режисьор. Аз не съм се родил министър. И спя спокойно“, заяви той.

 

 

 

На въпрос на журналисти, опростени ли са наистина пари, Банов отговори, че няма такова нещо. „Вероятно аз ще заведа дело и ще опиша кой и за какво ме рекетира. Ако не стане тяхното, започват да шантажират, да рекетират. Който мога, ще съдя“, заяви той.

 

Министър Банов предостави на журналистите и исковата молба от Министерство на културата, която е заведена в съда:

 

""

 

""

 

""

 

Източник: "Новини"

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции