Следва: Забраняват п...

Министър Вълчев: Не повече от 2-3 седмици дистанционно обучение за учениците (видео)

12 Ноември 2020
0 1331

“Дистанционното обучение е кратковременна и компенсаторна алтернатива, но непълноценна. След втората-третата седмица децата губят ангажираност с ученето. Натрупват се психически проблеми, натрупва се липса на двигателна активност, десоциализират се”, каза министърът на образованието Красимир Вълчев в предаването “Здравей, България” по Нова тв.

„Предложихме на областните щабове варианти за редуване на учениците. Целта ни е да се облекчи системата, има предпоставки за това. Общите ни насоки са децата да не учат в онлайн среда повече от 2-3 седмици”, каза той.

Според него важният въпрос, когато се предлага обучение в онлайн среда, е за колко време ще бъде то. „Смятам, че много малка част от нас и от учителите ще подкрепят варианта за дистанционно обучение до края на годината. След втората-третата седмица децата губят ангажираност с обучението, натрупват се психически проблеми, децата се десоциализират, двигателната активност също се уврежда”, коментира образователният министър.

„В момента всеки директор или учител може сам да вземе решение за носене на маски в час”, каза още той.

По думите му е факт, че в момента има много по-малко констатирани случаи на коронавирус при по-малките ученици, отколкото при по-големите.

Окончателно: Учениците от 6-ти до 12-ти клас в София преминават на дистанционно обучение

„Днес 44% от учениците ще учат в електронна среда, довчера бяха 38-39%”, поясни Красимир Вълчев. 

Източник: Нова тв, “Здравей, България”

Снимки: Unsplash

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции