<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=72350" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Галин Стоев, ...

Министър Емил Димитров: “Обединени патриоти” може и да не подкрепят оставката на Данаил Кирилов

28 Август 2020
0 1686

Министърът на околната среда от квотата на ВМРО Емил Димитров прогнозира, че “Обединени патриоти” (ВМРО и НФСБ) може и да не подкрепят оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов, предаде Mediapool.

Екоминистърът уточни, че правел това предположение не като политическо лице, а като “синя каска”.

Припомняме, че правосъдният министър Данаил Кирилов изненадващо подаде оставка след среща с премиера Борисов по-рано тази седмица.

Данаил Кирилов изненадващо подаде оставка като правосъден министър

От съобщението за оставката досега от ВМРО по-скоро се въздържаха от коментар по темата, а Валери Симеонов и депутатите му от НФСБ реагираха остро на предложението и защитиха Кирилов. И от двете партии обаче признаха, че са били изненадани от предложението.

Според Димитров “Обединени патриоти” няма да подкрепят оставката, защото не е представен мотив за освобождаването. Той уточни, че все пак предстои коалиционен съвет, на който трябва да се обсъди въпросът.

“За мен никой няма да плаче, но за Дани Кирилов все някой ще се застъпи. Много качествен човек е. Бил ми е председател в правната комисия, работил съм прекрасно с него. Жал ми е да го наритваме така публично и да не му даваме да се изкаже, а всички други да скачат по него”, добави министърът.

ГЕРБ депозира проекта за нова Конституция в парламента

По повод участието на Кирилов в писането на проекта на ГЕРБ за нова конституция, Димитров каза: “Направил е каквото трябва и дал е един текст, който да се внесе в парламента”.

Видео от избрани фрази и комични моменти на Данаил Кирилов може да видите във видеото горе.

Снимки: БулФото

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции