<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30985" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Министър и президент призоваха Босия да спрe гладната стачка

05 Юли 2018
0 912

Миналата седмица се срещах с Николай Колев-Босия и му казах, че ако има сигнали срещу агенция "Автомобилна администрация" за манипулиране на шофьорските изпити, да ги даде и те ще бъдат разгледани, каза пред журналисти министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Николай Колев започна своята гладна стачка на 13 юни т.г. като протест срещу възстановяването на корупционната схема за продажба на шофьорски книжки от служителите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" към Министерството на транспорта. Колев настоява за незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски и за разпускане на настоящия парламент.

 

Система за шофьорските изпити гарантира сигурност, до момента нямам сигнали, че системата е пробита, посочи Московски. Министърът помоли Николай Колев да се погрижи за здравето си и да спре с гладната стачка. "Има упреци, че сме възстановили на работа хора, които са уличени в престъпление. Агенцията "Автомобилна администрация си е самостоятелна и аз не назначавам и не уволнявам там", каза министърът.

 

Ако Николай Колев има сигнали, отново го призовавам да ги даде за проверка. На среща с него миналата седмица видях само две папки със сигнали за периода 2013-2014 година, а аз през това време не съм бил министър, каза Московски. "Тук явно става въпрос за неща, които минават границата. Или е някакъв вид политическа провокация, за да се използва поведението на този човек или не знам", каза Московски.

Президентът Румен Радев също призова Николай Колев да спре гладната стачка.

Източник: Дарик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции