Следва: Задържани са ...

Министър Нено Димов е задържан за 24 часа (видео)

09 Януари 2020
0 3827

Министърът на околната среда и водите Нено Димов е задържан за 24 часа, това съобщи пред NOVA Сийка Милева, която е говорител на главния прокурор.

 

 

В четвъртък сутринта Нено Димов беше отведен за разпит в Спецпрокуратурата, а няколко часа по-късно стана ясно, че той ще прекара вечерта в 3-то районно управление.

 

 

ОТВЕДОХА МИНИСТЪР НЕНО ДИМОВ ЗА РАЗПИТ ЗАРАДИ ВОДНАТА КРИЗА И БОКЛУКА ОТ ИТАЛИЯ

 

 

"Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление, след като приключим. Не съм задържан", заяви министърът малко преди да бъде качен в кола на прокуратурата.

 

 

Междувременно бившият областен управител на Перник Ирена Соколова, както и отстраненият шеф на местното ВиК Иван Витанов са били разпитани и освободени.

 

 

Акцията на прокуратура, ДАНС и антикорупционната комисия по повод водната криза в Перник и вноса на боклук от Италия започна сутринта. Обиски са били извършени в екоминистерството, в дома на министъра, на няколко адреса в Перник и във ВиК-дружествотото там.

 

 

ПРОКУРАТУРАТА: НЕНО ДИМОВ И ПЕТЯ АВРАМОВА НОСЯТ ВИНА ЗА КРИЗАТА С ВОДАТА В ПЕРНИК

 

 

Прокуратурата не е дала информация по кое от двете разследвания е задържан Нено Димов. Той обаче става първият задържан действащ министър в новата ни история.

 

 

Димов е министър от квотата на „Обединени патриоти” и по-конкретно на ВМРО.

 

 

Бойко Борисов не отговори на въпроса ще бъде ли освободен Нено Димов от поста като министър на околната среда и водите. „Ще говоря с коалиционните партньори. Тези, които са пряко назначени от ГЕРБ, въобще не ги коментираме”, каза Борисов. Относно Димов обаче, министър-председателят заяви: „Нека първо има обвинителни актове”.

 

 

Източник: NOVA

Снимка: DarikNews

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции