<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=84387" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В Япония назн...

Министър Сачева: Отварянето на ресторантите няма да бъде проблем, ако се спазват мерките в тях (видео)

24 Февруари 2021
0 656

„Заповедта на здравния министър гласи, че заведенията ще отворят на 1 март. Имаме известно намаление на броя на заразените днес, спрямо вчера. Данните ще продължават да бъдат динамични.  Тази тема е изключително трудна поради факта, че трябва да се намери верният баланс, но смятам, че ако ресторантите се отворят със съответните ограничения, няма да има проблем”.

Това заяви в студиото на “Здравей България” по Нова тв социалният министър Деница Сачева.

Борисов към здравния министър: “На 1 март задължително отваряш ресторантите! ” (видео)

По думите ѝ пандемията е изсветлила част от бизнесите в сивия сектор.

Министър Сачева: Отварянето на ресторантите няма да бъде проблем, ако се спазват мерките в тях (видео)
Снимка: Булфото

„Факт е, че тези, които плащаха осигуровките си, получиха много по-големи компесанции. По мярката 60/40 има работодатели, които получават 300-400 000 лв. на месец, защото осигуряват служителите си на високи заплати”, поясни министърът на труда и социалната политика. 

Здравният министър очаква колективен имунитет през лятото и потвърди отварянето на ресторантите

Според нея специално в сектора на хотелиерството и ресторантьорството 1/3 от договорите излязоха на светло благодарение на мерките.

„Вчера имах среща с работодатели. Те твърдят, че много работници не желаят да бъдат осигурявани на пълния си доход, тъй като предпочитат да разполагат с повече пари. Те поставиха въпроса какво ще направи държавата, за да няма подобна възможност. По този начин работодателите имат касови наличности, които трудно биха оправдали пред НАП”, каза още Сачева. И допълни, че най-много работодатели са кандидатствали за помощ по мярката 60/40.

На въпрос може ли минималната заплата да стане 1230, а средната 2460 лв. до 2025 г., социалният министър заяви следното: „Още не сме обявили нашата предизборна програма, но това са постижими числа”.

Източник и видео: Нова тв

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции