Следва: Премиерът Бо...

Минути след като Бобоков показа чат с B. Borisov, прокуратурата извади такива с Rumen Radev и Desi Radeva (видео и снимки)

02 Юли 2020
31 6175

Пламен Бобоков показа пред bTV извадки от комуникация в чат, за която твърди, че е с премиера Бойко Борисов.

По неговите думи двамата са си писали на 31 март 2019 г. по повод на случая с либийския танкер БАДР.

Васил Божков публикува нов “чат с Бойко Борисов” навръх рождения му ден (снимка)

Бизнесменът се обръща към събеседника като „бос“ и според него това е нормално, тъй като министър-председателят е „шеф на държавата“. Бобоков твърди още, че след разменените съобщения, двамата са се срещнали, като премиерът е предприел „адекватни мерки“ и е разговарял с либийския си колега Сарадж по казуса.

Бизнесменът сподели, че показва разговора в отговор на разпространените от прокуратурата разпечатки на негови чатове.

“Очевидно е, че с премиера Борисов се познаваме отдавна”, заяви Бобоков. Той обаче е категоричен, че “не е близък с никого” – нито с министър-председателя, нито с президентския съветник Пламен Узунов, като определи отношенията си с последния като такива на “добри познати, но не в семеен план”.

Каракачанов потвърди близки връзки с братя Бобокови, бил е кум и кръстник на децата на единия (видео)

Пламен Бобоков категорично отрече да е “кадрувал” във външно министерство, като отбеляза, че само е “препоръчвал стойностни хора”, но тяхното назначаване има процедура, през която трябва да преминат и при която да докажат колко струват като професионалисти.

Той още веднъж отбеляза, че не вижда нищо осъдително в това, още повече че в България има проблем с “липсата на качествени хора”.

Зам.-министър и още петима бяха задържани при мащабна спецакция заради италианския боклук (видео и снимки)

Бизнесменът определи действията на държавното обвинение като “Боливуд прадакшън”. Арестът бил голяма изненада за него, защото той и брат му нямат нищо общо с внос “италиански боклуци”, за което ги разследват.

“Ние внасяме само скрап. Това го правим от много години, от 20 години имаме рециклиращ завод, а от 10 вече три. Ние произвеждаме 50 000 тона олова за наше собствено производство”, каза Бобоков.

Той отбеляза, че при рециклирането на един акумулатор, което е сложен процес, се усвояват 94,5%, а само 2,5% се предават на сепаратор или на съхранение с утилизация. Бобоков е категоричен, че неговата фирма няма нищо общо с откритие заровени отпадъци край Червен бряг и определи подобни твърдения като абсурдни. А за откритите там етикети и части от акумулаторни батерии, производство на неговата фирма, попита “ако намерят бутилки на продукти на “Шел”, ще съдят ли тази коимпания”.

А буквално минути, след като обвиняемият бизнесмен Пламен Бобоков показа чатове, за които твърди, че са с премиера Бойко Борисов, прокуратурата разпространи чрез пресцентъра си и други негови онлайн разговори – с потребител Prezident – Rumen Radev и с друг на име Desi Radeva.

Показана е и извадка от програма за четене на есемеси от устройството, на която се вижда, че с Desi Radeva са обменяни съобщения през март 2019 г.

„Горното се публикува и с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия“, отбелязват от държавното обвинение.

Източник: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Peter Dochev

    02 Юли 2020

    Това е извънредно интелигентен и способен човек.

Реакции