<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=70874" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Африканец ст...

Миньорът, намерил скъпоценни камъни за $3 милиона, направи нова находка за $2 милиона (видео)

07 Август 2020
0 4184

Миньорът от Танзания, който изкопа скъпоценни камъни на стойност 3.35 милиона долара, твърди, че вече е направил трети многомилионен удар, пише DailyMail.

Третият намерен от него камък тежи около 6 килограма и се оценява на 2 милиона долара. Саниниу Лейзър открил тъмновиолетовия танзанит в двора на къщата си в северна Танзания. Предишните две негови находки се оценяваха общо на 3.4 милиона долара.

Африканец стана милионер, след като работниците му намериха огромни скъпоценни камъни (видео и снимки)

52-годишният африканец, който има четири съпруги и трийсет деца предишният път обеща с част от богатството си да построи училище и търговски център в квартала, където живее.

„Моля моите колеги миньори да бъдем патриоти, като спазваме правилата и разпоредбите и се ангажираме да работим усилено, за да просперира нашата страна“, каза Лайзер на Суахили, като се позова на разпоредбите, според които камъните от танзанит трябва да се продават директно на правителството, а не на нелегални търговци или да се изнасят от страната.

Танзанитите се намират единствено в северната част на африканската страна и са едни от най-редките скъпоценни камъни на Земята. Използват се за изработването на орнаменти.

Кадри от местната национална телевизия показаха Лейзър да държи огромен чек на стойност 7.74 милиона танзанийски шилинга. Президентът на страната Магуфули заяви, че „това доказва, че Танзания е богата страна“.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции