<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=88560" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Откраднаха к...

Млада майка изненадващо роди девет здрави близначета, вместо очакваните седем (снимки)

05 Май 2021
0 4210

Млада жена от Мали роди изненадващо девет близначета – с две повече, отколкото показвал видеозонът на медицинския екип, пише The Guardian, позовавайки се на съобщение от Министерството на здравеопазването на африканската държава.

25-годишната Халима Сисе е била бременна със седем близнаци според ултразвукови изследвания, проведени в Мароко и Мали. В тях обаче са били пропуснати две от братчетата и сестричетата – всички те дойдоха на бял свят чрез цезарово сечение.

Бременността на Сисе предизвика сензация в западноафриканската държава и привлече вниманието на нейните лидери. Когато лекарите през март заявиха, че Сисе се нуждае от специализирана помощ, преходният лидер на страната Ба Ндау нареди да я изпратят в Мароко, където тя родила пет момичета и четири момчета, според здравното министерство на Мали.

Майка зачена пак по време на бременност и роди близначета с разлика от няколко седмици (снимки)

Говорителят на здравното министерство на Мароко Рачид Кудари обаче заяви, че не е знаел за такова мнодетно раждане, извършено в една от болниците в страната.

Според докладите на местната преса лекарите са били загрижени за здравето на Сисе, както и за шансовете на нейните бебета да оцелеят, тъй като медицински усложнения при многоплодни раждания от този вид често водят до смърт на някои от бебетата.

“Майката и бебетата се справят добре до момента”, заяви министърът на здравеопазването на Мали Фанта Сиби пред агенция Франс прес, като добави, че е била информирана от малийския лекар, придружаващ Сисе в Мароко.

Източник: The Guardian

Снимки: Mali Health Ministry

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции