Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Младежи се снимат пред дискотека с умиращ язовец?
Младежи се снимат пред дискотека с умиращ язовец?
Насилие над животни
29.09.16
добавено
30876
прегледа

Природозащитници споделиха във Фейсбук поредна покъртителна история за отношението на хората към животните. Става дума за град Годеч и един язовец в тежко състояние, който обаче е послужил за забавление на местните, снимали се с него пред дискотеката. Публикуваме цялата история без редакторска намеса и оставяме коментарите на вас, скъпи приятели.

 

Млад мъжки язовец лежи потрошен два дни на централна улица в Годеч, а минувачите го ръчкат с пръчки и се забавляват с не...

Posted by Дивите Животни / Wild Animals on Wednesday, September 28, 2016

 

"Млад мъжки язовец лежи потрошен два дни на централна улица в Годеч, а минувачите го ръчкат с пръчки и се забавляват с неговата агония. Веднага щом разбрахме за животното отидохме да го вземем, но... историята, такава каквато ни я разказаха, ни потресе...

 

Младо момче блъска язовеца с колата си в началото на града. Животното лежи безпомощно, което позволява на младежа да го върже с кучешки повод и да го завлече до центъра на града пред дискотеката. Там младежи се "забавляват" с животното, снимат се и качват "веселите" снимки във Фейсбук. Всичко това се случва през нощта. Когато приключват със "забавленията" зарязват нещастното животно да лежи в агония. То е с тежки фрактури на двата задни крака и фрактура на таза. Цялото тяло е в рани от кучешки зъби, които не е ясно кога е получило.

 

По думите на хората, които ни извикаха за животното, момчето, което е качило снимките, е предупредено от полицията да свали снимките от ФБ и той ги изтрива. Няма доказателства вече, няма нищо.

 

Язовчето умря на следващата сутрин.

 

Срам за Годеч за хората които го населяват! Срам за България!
 

***

Обади се момчето, което се предполага да е извършило всичко това. Благодаря му за това, че се обади.

 

Неговата версия е доста по-различна и предвид това, че и първата и неговата версии са само думи без доказателства, разчитаме на компетентните органи да ни разкажат историята. Полицията вече е викала момчето на разпит, от горското също са се заинтересували от случая, защото язовецът е ловен обект и като такъв е собственост на държавата.

 

Версията на момчето е, че е намерил язовеца в тежко състояние в канавката, вързал го е с ремък за да го качи в колата и го е занесъл в центъра пред дискотеката, където наистина са се снимали, той преценява тези снимки като глупост, но отказа да ги покаже.

 

След това са го пуснали в гората и язовецът се влачел, но се придвижвал. Два дни по-късно се е появило животното долу на улицата, в състоянието, в което го намерихме ние. Гората е над улицата точно.

 

Явно предстои са разберем тепърва какво наистина се е случило, ако въобще разберем."