<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77768" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Частна болни...

Младежи чупят безпричинно пейки в Бургас (видео)

12 Ноември 2020
0 776

Тинейджъри изпочупиха пейки в Борисовата градина в Бургас, предаде bTV.

Видео с вандалската проява беше разпространено в сайта на общината, на така наречената „стена на срама“. Общинските служители нямат друг метод за противодействие, защото нарушителите са непълнолетни.

„Кадрите биват излъчвани с цел превенция и с цел превъзпитание, и неповторяемост на такъв тип деяние“, обясни Андрей Рунчев, управител Общинско предприятие „Транспорт“.

В случая са счупени 3 пейки, всяка на стойност 400 лв. Очаква се щетите да бъдат платени от родителите, които разпознаят децата си на разпространените записи.

„Има родители , които реагират крайно негативно, защото показваме техните деца – че всички роднини, съседи, познати, след това търпят укор и подигравки“, коментира Рунчев.

В Центъра за видеонаблюдение и мониторинг денонощно служители следят за нарушения. Записите се съхраняват и могат да бъдат издирени от посочените места. Вандалски прояви се документират и през тъмната част на денонощието.

Подобни видеокамери има на хиляди места в града.

Над 0,5 млн. лв. са отпуснати само за тази година от общинския бюджет за ремонти и възстановяване на паркови пространства. Една голяма част от щетите са от вандалски прояви.

Източник: bTV

Видео: Община Бургас

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции