<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97156" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Колко струва ...

Младежки национал по футбол на Афганистан е загинал при падане от US самолет, излетял от Кабул

20 Август 2021
0 4185

19-годишният младежки национал по футбол Заки Ануари е сред загиналите афганистански граждани, опитали да се покачат на самолетите на Военновъздушните сили на САЩ в понеделник на международното летище в Кабул, предава The Guardian.

Стотици афганистанци се стекоха на летището в столицата при завземането ѝ от талибаните миналата неделя в опит да напуснат родината си. Стана ясно, че има и загинали. Потресаващите кадри от тълпите хора, опитващи да се покатерят на излитащите от летището самолети, можете да си припомните във видеото.

Разследват случая със загиналите афганистанци, качили се на колесника на US самолет, излетял от Кабул (видео)

Афганистанската информационна агенция Ariana оповести в четвъртък, че един от загиналите афганистанци е и младежкият национал по футбол Заки Ануари, паднал от военния самолет на САЩ “Боинг C-17” в понеделник.

Предполага се, че Ануари се е опитал да се захване от външната страна на излитащия “Боинг” и е паднал от голяма височина. В същото време самолет на Военновъздушните сили на САЩ C-17 Globemaster е напуснал столицата Кабул с 640 пътници на борда – около пет пъти над допустимия брой.

Младежки национал по футбол на Афганистан е загинал при падане от US самолет, излетял от Кабул

Смята се, че най-малко петима души са загинали в хаоса в Кабул, по време на който американските войски са стреляли във въздуха, за да възпрепятстват обикновените хора да приближат самолетите, евакуиращи чуждестранни и местни служители.

Бюрото за специални разследвания на Съединените щати проверява случая от понеделник, довел до смъртта на неуточнен брой хора, опитали се да се качат на самолета в момента на излитането му.

Младежки национал по футбол на Афганистан е загинал при падане от US самолет, излетял от Кабул

Военно-въздушните сили на САЩ не уточнват броя на загиналите, но съобщават, че в колесника на самолета са били открити човешки останки, след като той вече се е приземил във военната база “Ал Удейд” в Катар.

Източник: The Guardian

Кадри: Twitter

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции