<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=97149" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: 18-годишен в Р�...

Млад мъж изчисти пространството пред блока, съседите извикаха полиция (видео)

20 Август 2021
0 19338

Младеж от Добрич, който се завръща след пет години от Германия, почисти и окоси градинката край блока, в който живее. За благодарност – съседи повикаха полиция, предава NOVA. Историята бързо набра популярност и хиляди коментари в социалните мрежи.

Иван Георгиев се прибира в родния град миналата събота и още на следващия ден се заема да придаде по-приветлив вид на мястото, където живее. На този адрес има 64 апартамента.

“Реших да звънна на мой приятел, който има косачка, да окосим задблоковото пространство и да изчистим боклуците, защото не беше приятна гледка. Всеки обича чистотата предполагам и мрази мизерията. И това, което виждам на запад и това, което виждам тук е коренно различно. Искам и ние да бъдем както са хората там”, разказва Иван Георгиев.

Младежите окосяват тревата, която на места е над метър и събират 4 чувала с отпадъци.

„Около 14.10 приключихме с работата и след няма и десетина минути се появи полицейски автомобил. Искаха ми лична карта, при което обясниха, че има оплакване, заради шума. На мен ми стана както тъжно, така и смешно, защото не мисля, че проблемът беше толкова голям – за десетина минути. Инициативата, която решихме да направим мисля, че беше както за нас самите от блока, от другия блок, така и за самите преминаващи”, споделя Иван.

Жалбата е подадена от съсед. 

„Евала му правя на момчето – никой не се хваща да чисти, а виждате какво става!”, заяви Димитър Колев.

 „Адмирации за Иван, понеже той човекът най-малкото се върна от Германия и не да отиде на море, а дойде и изчисти на нашите съседи блока и те на всичкото отгоре – подадоха жалба! Това е нещо нечувано за мен, пълен срам!”, категоричен е Кристиян Станев.

Самите полицаи са останали възмутени от повикването.

„Не го приеха като нормална постъпка да има оплакване за такова нещо, защото все пак това бяха 4 служители, които в този миг можеше да има друг случай, нещо много по-належащо от забележката за 10 минути нарушаване на обществения ред”, заяви Иван Георгиев.

Иван допуска, че е нарушил нечий следобеден сън, но не е очаквал подобна реакция.

„Всеки един е можело дали през прозореца или да дойде долу да каже: извинявайте, детето си е легнало или: възрастен човек има болен – ще може ли да отложите това за по-късно”.

Никой обаче и не слиза да помогне на Иван и приятеля му.

„Не, твърдо – не, никой не се присъедини. Беше неделен ден, може би много от хората ги нямаше. Морето е наблизо – кой на море, кой по села.  А, за човека, който се е обадил мога единствено да кажа: да е жив и здрав и следващия път да се замисли дали да се обади или да слезе да помогне.”, споделя Иван.

Източник и видео: NOVA

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции