Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Момиче пострада при спор в училище, остава в "Пирогов"
Момиче пострада при спор в училище, остава в "Пирогов"
04-17-19
добавено
1492
прегледа

Деветокласничката, която пострада при спор в училище, остава в "Пирогов". Тя бе приета в лечебното заведение вчера, след като била ударена в корема от момче от друг клас.

 

Случката се разиграла в гимназията по хранително-вкусови технологии в София, малко преди началото на 5-тия час. И макар от ръководството на гимназията да твърдят, че за първи път се налага линейка да влиза в училището заради бит ученик, според бащата на момичето това е третият път, в който посягат на детето му.

 

Причината за спора са момиче и момче. Трите девойки, които са влезли в спор с момчето, са заплашвали неговата приятелка. Той отправя предупреждение към тях да не я заплашват и възниква конфликт с обидни думи. 

 

"Свидетели са само приятелките на момичето и приятелите на момчето, така че самата истина няма как да знам", каза директорът на Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии Нели Стоянова пред Нова тв.

 

Информирано е и Трето районно управление. Образувана е преписка и в момента тече разследване.

 

Учителката на пострадалото момиче Росица Попова първа е разбрала за инцидента. "По-голямата част от класа след биенето на звънеца беше в класната стая. Две от момичетата излязоха набързо и ми съобщиха, че има бой. В този момент чух вик. Веднага излязох пред вратата на кабинета и я видях на земята. Много се притеснихме. Веднага се обадих на медицинското лице. Информирах директорката и по най-бързия начин сигнализирахме на Бърза помощ, защото наистина детето беше в лошо състояние", разказа Попова.

 

Майката на пострадалото момиче съобщи, че в момента дъщеря й е в стабилно състояние. "Следващите 24 часа също ще бъде под лекарски контрол и се надявам всичко да е наред", каза тя. 


По думите ѝ дъщеря ѝ е имала и други конфликти в училище с физическа саморазправа, но за първи път, след конфликт, момичето влиза в "Пирогов".

 

Източник: dir.bg