<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37656" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Матурата по а...

Момче, което пише домашните си под улична лампа, трогна милионер (видео и снимки)

26 Май 2019
0 154010

Видео с момче, което пише домашните си под улична лампа в Перу, трогна милиони хора по целия свят, пише Mirror

 

 

 

 

Виктор Мартин Ангуло Кордоба, който е само на 11 години, опитва да си научи уроците под уличното осветление в Перу. Без електричество в семейния си дом, ученикът седи на тротоара в Моче, за да прочете книгата си.

 

 

 

 

Видеото скоро беше споделено в социалните медии и е привлякло вниманието на 31-годишния милионер Якоб Юсуф Ахмед Мубарак от Бахрейн. След като научил за трудния живот на момчето, Мубарак отлетял за Перу. 

 

 

 

 

Милионерът дорил голяма сума пари на семейството на детето и буквално трансформирал живота му. Мубарак помогнал на майката на Виктор да създаде свой собствен бизнес и обещал да подпомогне на местното училище.

 

 

Милионерът разкри, че той също идвал от скромно семейство, подобно на Виктор, и се надява, че неговата доброта ще осигури светло бъдеще на ученика и на неговото семейство.

 

 

 

 

Виктор и семейството му изразиха своята огромна благодарност към Мубарак пред местни медии: “Благодаря ви за помощта, която предлагате, много ви благодаря, че ни помагате да изградим нашето училище. Благодаря  много, че имате такава доброта и отделихте време,за да дойдете в моя смирен дом, защото никой не го прави”, споделя майката на Виктор.

 

 

 

Жената сподели, че синът ѝ е шокиран от всичко, което се е случило. Тя се надява щедростта на милионера да осигури светло бъдеще на нейния усърден младеж.

 

 

Източник: Mirror

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции