<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=83397" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ММА-боец си р...

Момче погълна 54 магнита, за да види дали ще привлича метал, наложи се да ги вадят с операция (снимки)

09 Февруари 2021
3 15038

12-годишно момче от Манчестър, Великобритания, претърпя животоспасяваща операция, след като погълна 54 магнита като експеримент дали стомахът му ще започне да привлича метални предмети, пише DailyMail.

Райли Морисън погълнал магнитите на два пъти през интервал от няколко дни, но след като не могъл да ги изходи, казал на майка си Пеийдж Уард, че глътнал магнитите случайно.

30-годишната жена веднага го завела в болница, където направили рентгенови снимки на момчето, които показали топки от магнитите в стомаха и червата му.

Лекарите се притеснили, че те могат да прогорят тъкани или жизненоважни органи и това да доведе до фатални вътрешни увреждания, и вкарали Райли за операция. За щастие всичките 54 парчета били извадени и интервенцията минала успешно за младия експериментатор.

Сега Райли се възстановява в дома си в Престуич, Голям Манчестър, а майка му се надява да сподели опита от 16-дневното му болнично изпитание и да предпази други деца и родители от подобни премеждия.

“Бях просто смаяна от бройката магнити, която е успял да изяде”, разказва Пейдж. “Лекарите го подложиха на около 25-30 рентгенови снимки, за да се убедят, че всичките магнити са извадени. Още не мога да повярвам, че това се случи и така и не разбрах как и защо ги е погълнал.”

Инфлуенсъри върнаха осиновено дете аутист след три години, било им “твърде трудно” (видео)

Райли, който има аутизъм и синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност, си поръчал магнитни играчки за Коледа, като същевременно купил голямо количество магнитни топчета от квартално магазинче с лични спестявания.

Момче с аутизъм и епилепсия удиви света с таланта си на художник (видео и снимки)

Поради усложнения, свързани с поглъщането на силните магнити, младият Райли не могъл изобщо да се движи около 10 дни. Също така не можел да се храни или да ходи до тоалетна, което наложило да му бъдат поставени сонда и катетър.

Източник: DailyMail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции