Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Море от кръв след като 23 кита бяха ритуално убити на Фарьорските острови (видео и снимки)
Море от кръв след като 23 кита бяха ритуално убити на Фарьорските острови (видео и снимки)
Вземи EMBED
Loading the video...
08-08-19
добавено
40419
прегледа

23 кита бяха заклани, а неродено теле беше откъснато от утробата на мъртвата му майка. Потресаващата гледка се случи на брега на Фарьорските острови, където убийствата на животни са традиция от векове. Този ритуал помага и за изхранването на местното население, пише Ladbible.

 

 

 

 

Природозащитници и еколози призовават този нехуманен лов да бъде забранен. Това е десетият лов на китове на островите тази година като до момента са убити общо 536 кита.

 

 

През септември 2018 г. благотворителна организация предложи на Фарьорските острови 1 милион евро, за да спре ловът за следващите десет години. Въпреки това кървавият ритуал продължава да се прави и е истинско социално събитие – родителите се смеят, докато децата играят на окървавения плаж.

 

 

 

 

Оказва се, че след като извадят неродените животни от утробата на майката, местните ги хвърлят в морето. Това обаче явно не притеснява посетителите. Видео и снимки от десетия лов на китове тази година показват как туристи си правят селфи с телата на убитите животни

 

 

„Децата си играеха с перките на китовете, ритаха и пробиваха телата, ходеха по тях, носейки традиционните ножове“, споделят свидетели на ритуала.

 

 

Източник: Ladbible