<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=74231" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България: Гол...

Москва: Изгонването на руските дипломати от България ще навреди на двустранните отношения

24 Септември 2020
0 420

Обявяването на двама руски дипломати за persona non-grata ще навреди на двустранното сътрудничество между България и Русия. Това пише във Фейсбук страницата на руското посолство у нас.

Реакцията идва само ден, след като стана ясно, че двама души са получавали информация за въоръжените ни сили от българи, включително срещу заплащане.

Снимка: Булфото

Прокуратурата: Двама руски дипломати са шпионирали българската армия

Eто какво гласи цялото съобщение:

“На 23 септември т.г. Пълномощният министър на Посолството на Русия в София беше поканен във Външното министерство, където му беше връчена вербална нота за обявяване на служители на Търговското представителство за «personaе non grataе» в съответствие с чл.9, пар.1 от Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 г. Доказателства, потвърждаващи осъществяване на дейност, несъвместима със статута им, не бяха представени. Със съжаление сме принудени да констатираме, че безоснователно изгонване на двамата руски дипломати не отговаря на традиционно конструктивния характер на двустранните отношения.

Въпросните служители ще напуснат страната в посочения в нотата срок. Руската страна си запазва право за ответни «огледални» мерки.”

Източник: Фейсбук

Снимка: Pixabay

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции