Този сайт използва "бисквитки" от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за използването му от ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт вие се съгласявате с употребата на "бисквитки".

Вашето споделяне е един глас в подкрепа на Зоополиция в България
Мъже търсиха изгубен сватбен пръстен и намериха злато за стотици хиляди
Мъже търсиха изгубен сватбен пръстен и намериха злато за стотици хиляди
По света
11-08-19
добавено
26690
прегледа

Мъже, търсещи изгубен сватбен пръстен, намериха цяло златно съкровище, пише LADbible

 

ЧУЖДЕНЦИ МАСОВО ТЪРСЯТ ЗЛАТНО ИМАНЕ ОТ ТУРСКО ВРЕМЕ В БИСТРИЦА

 

 

 

 

Земеделски производител от Баликасъл, Северна Ирландия, изгубил сватбения си пръстен, докато работел на полето. Той извикал на помощ двама свои приятели с металотърсач. Пол Рейнард и Майкъл Гуин веднага се отзовали и започнали да търсят пръстена в пръстта. Вместо бижуто обаче, те открили цяло златно съкровище - 84 златни монети, някои от които още от времето на Хенри VIII от началото на 1500 година.

 

ОТКРИХА ЗЛАТНО МОНЕТНО СЪКРОВИЩЕ В ДЕВНЯ (СНИМКИ)

 

 

 

 

Ценната находка в момента все още се оценява от музея на Олстър, но според експерти златото може да струва повече от 100 000 паунда или над 227 хиляди лева. 44-годишният Пол Рейнард сподели, че намирането на съкровището е било невероятно изживяване, което чакал цял живот.  

 

 

 

 

Смята се, че само една от монетите струва около 5 000 британски лири (11 350 лева). Двамата откриватели са решили да дадат част от парите на своя приятел, за да си купи нов сватбен пръстен.

 

 

 

 

 

Източник: LADbible